Info-side

Går du med en drøm om, hvor dejligt det kunne være at spille klaver? Men hvordan bliver du god til det og er det ikke svært? I begynderundervisningen, guider jeg dig i et forløb, hvor du gradvist får lært alt det basale og på kort tid kan spille enkle melodier med bas. Ved at begynde med få noder/toner/melodier, ligesom i ABC, vil du opleve at det er meget lettere, end du troede, at spille klaver. 

Er du øvet eller videregående, og har spillet i flere år- lægger vi en strategi, hvor du får tekniske øvelser og stykker, som bygger videre på dine kompetancer. Med enkle og få øvelser vil du nu opleve hvor meget nemmere og glædesfyldt det er, at spille selv svære stykker, som f.eks Chopin`s Ballader, Valse o.l. Du vil få meget større udbytte af din øvning og virkelig flytte dig teknisk og musisk. Det kan være du nu får lyst til at købe et bedre instrument, spille nogle nye fantastiske stykker og gøre din stue til koncertsal!

Du kan vælge mellem flere tids-moduler, kursus-forløb og klippe-kort med rabat. Læs mere under de forskellige kategorier her på siden og på siden undervisningen.

;

Hvem kan lære at spille klaver?

  • Børn og unge fra 8 år
  • Gymnasieelever
  • Voksne, ældre og pensionister
  • Alle som har brug for fokuseret læring
  • Alle som tror det er svært at lære
;

Valg af tids-modul

 

Ofte stillede spørgsmål

Jeg har ikke noget instrument ?

Når du har tanken/ drømmen/ lysten til at spille klaver og ikke har et instrument ?
Så behøver du ikke gå ud at købe et nyt Steinway klaver. Du kan lære det mest basale med et keyboard/elklaver, indtil du finder ud af om det er sjovt og fantastisk at spille klaver og du gerne vil købe et bedre instrument.

Du får mine tips med på vejen.

Jeg kan ikke læse noder- hvordan lærer jeg det?

En del voksne, som har spillet klaver som barn, har måske ikke fået undervisning som klart viser hvordan man læse noder. Det har været en rigtig dårlig erfaring, som kan have blokeret for lysten til at lære noder og måske har man stoppet helt. Andre voksne har det fint med ikke at læse så godt noder, men har i stedet udviklet et særligt godt gehør og spiller næsten alt uden noder. Det er et meget stort + men næsten alle ærgrer sig over ikke at læse noder ret godt.

Læse noder:

At lære at læse noder, er lidt som at lære ABC. Vi begynder med 1-2-3 noder, lærer hvordan de ser ud og hvor de ligger. Så lærer vi de enkleste små melodier, der netop oftest kun har få noder. Og så bygger vi lidt efter lidt mere på. Det bliver let og overskueligt på denne måde.

Vi starter i det små. Så er det overskueligt og let og sjovt!!!

Hvad er becifring for noget ?

Du er sikkert stødt på ordet “becifring” flere gange og tænkt over hvad det mon er? Cifring, kommer af ordet nummer og står over melodilinjen som en kode for hvad der skal spilles i bassen(V.H)  F.eks over første node i Mester Jacob, som er et c, står der et C og det viser at her skal der spilles en akkord i C-dur. Hvis der havde stået C7 -skulle vi spille en C-dur med tilføjet 7´nde trin.

 

Jeg kan ikke finde tid og ro til at spille

Tit møder jeg forældre som har en krævende hverdag, hvor der samtidig med er en drøm, om at komme videre med klaverspillet. Det er min erfaring at det er en kilde til stor glæde og ro, at få plads til klaverspillet, netop i hverdagen hvor man skaber sin egen lille oase med musikken, glæden, roen og fordybelsen. Her kan et el-klaver være helt genialt, hvor man med hørebøffer på, kan få sin ro til at spille, lige meget hvad tid klokken er. Det er især vigtigt at planlægge faste øvetider, så det bliver en god vane at få øvet og dermed opnå fremskridt. Det kan være at klaveret står i stuen, hvor alle færdes og der så ikke er ro til at øve. En mulighed er at have et keyboard et andet sted i huset/rummet- så øvningen og fokus er i top.

Jeg tror jeg er for gammel til at lære det ?

Nogle gange hører jeg ældre sige  “Jeg er blevet for gammel til at lære det”, eller “Jeg har glemt det jeg har lært” Uanset at fingrene er lidt slidte, eller man synes det ene eller det andet, så er det en kendsgerning at vi bruger både krop og psyke, når vi spiller klaver. Og at spille, holder os i godt humør, øger koncentrationsevnen, styrker koordineringen og udfordrer os på flere planer. Det er som udgangspunkt bedre at træne sine fingre, ryg og arme end ikke. Og med gode øvelser, bliver fingre og håndled smidige og så bliver det lettere at spille. Hvis det er mange år siden du har spillet og du tror du ikke kan huske de stykker du engang lærte, så er den gode nyhed, at du vil kunne få fat i det igen, såsnart du får fat i de gamle spor- det hele ligger der!

Jeg tror det er meget svært at lære?

Let at lære at spille klaver? Ja!!! Det er faktisk ret overskueligt at lære, hvis vi griber det rigtigt an og begynder helt i det små. At begynde det rigtige sted i.f.t hvor du er, er meget vigtigt. Det er svært hvis vi begynder på side 20 i klaverskolen, men nemt hvis vi åbner side 1. Når du øver dig regelmæssigt, vil du gradvist udvikle et godt overblik, så noder og tangenter og alt det basale, bliver forståeligt og overskueligt!

Jeg begyndte at få interesse for klaver i ca 11-12 års alderen. Siden jeg er blevet ældre, er det blevet et af mine frirum til at koble fra, i hverdagen. Det er sjovt, og man kan altid lære noget nyt og udvikle sig endnu mere. 

Jeg er rigtig glad for min undervisning hos Janne, fordi hun er god til se hvad jeg er god til, og hvor vi skal arbejde mere med tingene. Især, med det der er svært, er hun god til at dele det op i små mængder, så man ikke “drukner” i det.

Christina Routhe

Jeg læste en annonce i avisen med klaverundervisning og tænkte, at jeg måtte begynde igen og denne gang sætte mig for at lære noderne. Det er en sej kamp, når man i alle de foregående år, har spillet efter gehør.
Men her bliver jeg kyndigt vejledt af Janne og får øvelser, der rent faktisk passer til mit niveau. Jeg får stykker, der langsomt guider mig gennem junglen af noder, pauser, bindebuer, takter osv.
Selv når jeg ikke synes, at jeg har øvet mig særlig flittigt, får jeg ros for det lille fremskridt, der alligevel er sket.
Det motiverer mig og det er en nydelse at mærke og høre forskellen. Det er udfordrende og spændende. Tit siger jeg, at min klaverundervisning hos Janne, er ugens højdepunkt, for jeg bliver altid i godt humør.
Det inspirerer mig også til at gå til klassiske koncerter og se klassiske musik videoer og samtidig lære at det.
Efter hver lektion får jeg en god portion glæde med mig hjem.
Lisbeth Keck