Spil klaver 

Går du med en drøm om, hvor dejligt det kunne være at spille klaver? Men hvor svært er det egentlig?

De fleste kan lære det, lidt ligesom at næsten alle har lært at læse. Fidusen er at begynde med A og så B … og så videre! Lære små fine melodier og gradvist øve henimod længere stykker/sange.

I begynderundervisningen, viser jeg dig på en enkel og overskuelig måde, hvordan du let og hurtigt vil kunne spille enkle og fine melodier. Du kan booke en gratis prøvetime, for at finde ud af om du vil gå til klaver.  

Er du øvet eller videregående, og har spillet i flere år, kan du få glæde af undervisning og med sikkerhed flytte dig både teknisk og musikalsk.

Kort og godt – om at gå til klaver :

;

Hvem kan lære at spille klaver?

  • Børn og unge fra 8 år
  • Gymnasieelever
  • Voksne, ældre og pensionister
  • Alle som har brug for fokuseret læring
  • Er du glad for musik? Så kom med!
  • Vil du begynde på en ny hobby? JA !
;

Valg af tids-modul

;

Hvor tit skal du gå til klaver?

Vil du gerne kunne spille, som i din drømme-vision, er det bedst at gå en gang om ugen. Så holder du nemlig “gryden i kog” og lærer meget hurtigere dine stykker. Det betyder også, at det er vigtigt at have nogle gode øverutiner i hverdagen.

Ofte stillede spørgsmål :

Jeg har ikke noget instrument ?

Når du har tanken/ drømmen/ lysten til at spille klaver og ikke har et instrument ?
Så behøver du ikke gå ud at købe et nyt Steinway klaver. Du kan lære det mest basale med et keyboard/elklaver, indtil du finder ud af om det er sjovt og fantastisk at spille klaver og du gerne vil købe et bedre instrument.

Hos Juhl-Sørensen kan du leje og købe brugte klaverer som er i orden.

https://piano.dk/produkt-kategori/brugte-klaverer/?product-page=2

Og her kan du se på gode digitalklaverer:

https://www.4sound.dk/keyboard/digitalklaverer#price=0-2499

Jeg kan ikke læse noder- hvordan lærer jeg det?

En del voksne, som har spillet klaver som barn, har måske ikke fået undervisning som klart viser hvordan man læse noder. Det har været en rigtig dårlig erfaring, som kan have blokeret for lysten til at lære noder og måske har man stoppet helt. Andre voksne har det fint med ikke at læse så godt noder, men har i stedet udviklet et særligt godt gehør og spiller næsten alt uden noder. Det er et meget stort + men næsten alle ærgrer sig over ikke at læse noder ret godt.

Læse noder:

At lære at læse noder, er lidt som at lære ABC. Vi begynder med 1-2-3 noder, lærer hvordan de ser ud og hvor de ligger. Så lærer vi de enkleste små melodier, der netop oftest kun har få noder. Og så bygger vi lidt efter lidt mere på. Det bliver let og overskueligt på denne måde.

 

Hvad er becifring for noget ?

Du er sikkert stødt på ordet “becifring” flere gange og tænkt over hvad det mon er? Cifring, kommer af ordet nummer og står over melodilinjen som en kode for hvad der skal spilles i bassen(V.H)  F.eks over første node i Mester Jacob, som er et c, står der et C og det viser at her skal der spilles en akkord i C-dur. Hvis der havde stået C7 -skulle vi spille en C-dur med tilføjet 7´nde trin.

 

Jeg kan ikke finde tid og ro til at spille

Tit møder jeg forældre som har en krævende hverdag, hvor der samtidig med, er en drøm, om at komme videre med- eller få begyndt med klaverspillet. Det er min erfaring at det er en kilde til stor glæde og ro, at få plads til klaverspillet, netop i hverdagen hvor man skaber sin egen lille oase med musikken, glæden, roen og fordybelsen.

Hvordan gør du ?

Her kan et el-klaver være helt genialt, hvor man med “hørebøffer” på, kan få sin ro til at spille, lige meget hvad tid klokken er. Det er især vigtigt at planlægge faste øvetider, så det bliver en god vane at få øvet og dermed opnå fremskridt. Det kan være at klaveret står i stuen, hvor alle færdes og der så ikke er ro til at øve. En mulighed er at have et keyboard et andet sted i huset/rummet- så øvningen og fokus er i top.

Jeg tror jeg er for gammel til at lære det

Nogle gange hører jeg ældre sige  “Jeg er blevet for gammel til at lære det”, eller “Jeg har glemt, det jeg har lært” Uanset at fingrene er lidt slidte, så er det en kendsgerning at vi bruger både krop og psyke, når vi spiller klaver. Og at spille, holder os i godt humør, øger koncentrationsevnen, styrker koordineringen og udfordrer os på flere planer. Det er som udgangspunkt bedre at træne sine fingre, ryg og arme- end ikke.

Men hvordan?

 Med med gode øvelser og den rigtige teknik, bliver fingre og håndled smidige og så bliver det lettere at spille. Hvis det er mange år siden du har spillet og du tror du ikke kan huske de stykker du engang lærte, så er den gode nyhed, at du får fat i det igen, såsnart du er i de gamle spor- det hele ligger der!

Jeg tror det er meget svært at lære?

Let at lære at spille klaver? Ja!!! Det er faktisk ret overskueligt at lære, hvis vi griber det rigtigt an og begynder helt i det små. At begynde det rigtige sted i.f.t hvor du er, er meget vigtigt. Det er svært hvis vi begynder på side 20 i klaverskolen, men nemt hvis vi åbner side 1. Når du øver dig regelmæssigt, vil du gradvist udvikle et godt overblik, så noder og tangenter og alt det basale, bliver forståeligt og overskueligt!

Besøgende